Kontaminacija teškim metalima I radijacijom  u postrojenjima bilo na offshore ili onshore objektima smatra se ozbiljnom opasnošću. Mnogi  proizvodi i postrojenja u pogonu za izradu proizvoda sadrže koncentracije teških metala. To uključuje kadmijum, hrom, živa, nikal i olovo. Takođe  teški metali se nalaze u mnogim ostacima produkata (ostatak ili nusprodukt) nakon završene eksploatacije I moraju se propisno ukloniti. Redovna upotreba ovih proizvoda ili zanemarivanje I nestručno rukovanje  predstavlja ozbiljnu pretnju ljudskom zdravlju I prirodi naročito pri dugotrajnoj izloženosti a da toga I niste svesni. Zbog toga je potrebno pratiti sadržaj teških metala, kako bi se osiguralo zdravlje i sigurnost ljudi I okoline.

U ispitivanjima, analizama, mernim i evaluacijskim studijama koje se provode u našoj kompaniji najsavremenijim metodama, poštuju se nacionalni i međunarodni standardi i važeći zakonski propisi te se dobijaju pouzdani i nepristrani rezultati. Među brojnim testovima koje sprovodi nasa kompanija u tom kontekstu, jedan od njih je XRF xray fluorescence ispitivanje prisustvo teških metala I Geiger Meeler realtime merac radijacije u cevima na objektu MAERSK EXPLORER submersible drilling rig, kako bi se obezbedio potpuni uvid na prisustvo teških materija I radijacije na finalnom projektu koji će se koristiti kao jedan od glavnih smernica prilikom uklanjanja platforme kako bi se obezbedio maksimalan učinak bezbednosti I zdravlja na radu I očuvanje životne sredine.

Ove metode pa I najnovije  napredne se mogu koristiti u raznim ispitivanjima iz oblasti industrije na raznim nivoima pocevši od pripreme proizvodnje pa do proizvoda I na kraju njegove reciklaze odnosno PLM (Product Lifecycle Management) inspection.

SGI Compliance balkan  takođe pruža usluge raznih ispitivanja I analiza NDT I DT  tehnikama VT, PT, MT, UT, XRF, PHASED ARAY, SEM SECTROSCOPY, FULL ASBEST DETECTION METODA  najnaprednija na balkanu itd… sa svojim visoko obučenim i stručnim osobljem i naprednom tehnološkom opremom, smo jedna od vodećih kompanija na ovim prostorima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *